Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
383
A 707. gyakorlat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Szükség van még az alumínium fajhőjére:

`c_(Al)` = 0.88 `(kJ)/(kg*°C)`

`DeltaE_b` = `c_(Al)*m*DeltaT` = `0.88*8*(390-20)` = 2604 `kJ` = 2.6 MJ
1