Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
510
Valaki tudna segíteni a képen látható 2,3,4 feladatban? Nagyon fontos lenne. Előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2.

`(sin60+cos45-ctg45+tg30)/(cos60-ctg30)` =`(root()(3)/2+root()(2)/2+1+root()(3)/3)/(1/2-root()(3)` = -0.934

3.

`ctg^2alpha` = 16 = `(sin^2alpha)/(cos^2alpha)` = `(sin^2alpha)/(1-sin^2alpha)`

`sin^2alpha` = a

16 = `a/(1-a)`

a= 16-16a

a=`16/17`= `sin^2alpha`

`sinalpha` = `root()(16/17)` = `4/(root()(17)`

`cos^2alpha` = 1-a = 1/17

`cosalpha` = `1/(root()(17)`

`tanalpha` = `1/(ctgalpha)` = `1/4`

4.

`1/(root()(1+tg^2alpha))` = `1/(root()(1+(sin^2alpha/cos^2alpha)))` = `1/(root()((cos^2alpha+sin^2alpha)/cos^2alpha))` = `1/root()((1/cos^2alpha)` = `root()(cos^2alpha)` = `cosalpha`
0