Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika: 39-es kérdésben légyszi segítsetek.

Főoldal » Középiskola » Fizika
432
39-es kérdésben légyszi segítsetek.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Az első esetben a súrlódási erő egyenlő a lejtő általi erővel.
`F_s\ =\ F`
`μ*F_(ny)\ =\ m*g*sin(\ α)`
`μ*m*g*cos(\ α)\ =\ m*g*sin(\ α)`
`μ\ =\ tg(\ α)\ ⇒\ μ\ =\ 0,364`

A második esetben a súrlódási erő állítja meg a mozgásában a testet
`F_s-F\ =F_ö`
A `v_0` és az `s` segítségével meghatározható az lassulás `(a)`
`0=v_0-a*t`
`s=v_0*t-a/2*t^2`
`a=v_0^2/(2*s)`
vagyis `F_ó=m*a`
s így felírható a következő egyenlet
`μ_2*m*g*cos(\ α)\ -\ m*g*sin(\ α)\ =\ m*v_0^2/(2*s)`
`μ_2\ =\ (v_0^2/(2*s)+\ g*sin(\ α))/(g*cos(\ α)`
Behelyettesítés után az eredmény
`μ_2\ =\ 0.435`
0