Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
465
No 101
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1, `(9-5b)/b` - `(7-5c)/c` = `(9c-5bc-7b+5bc)/(bc)` = `(9c-7b)/(bc)`

2, `(4d+7)/(7d)`- `(d-6)/(6d)` = `(28d+42-7d+42)/(42d)` = `(21d+84)/(42d)` = `(d+4)/(2d)`

3, `(5-k)/(5p)` - `(p+10)/(5k)` = `(5k-k^2-p^2-10p)/(5kp)`

4, `(m-n)/(mn)`-`(p-n)/(np)` = `(mp-np-mp+mn)/(mnp)` = `(mn-np)/(nmp)` = `(m-p)/(mp)`

5, `(6a+2)/(ab)`-`(2a+4)/(a^2b)` = `(6a^2+2a-2a-4)/(a^2b)` = `(6a^2-4)/(a^2b)`

6, `(c^2-16)/c^6`-`(c-9)/c^5` = `(c^2-16-c^2+9c)/c^6` = `(9c-16)/c^6`

7, `1/x^3`-`(1+x^2)/x^5` = `(x^2-1-x^2)/x^5` = `(-1)/x^2`

8, `(1-ab)/(abc)`-`(1-ad)/(acd)` = `(d-abd-b+abd)/(abcd)` = `(d-b)/(abcd)`
1