Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Moláris tömeg

Főoldal » Középiskola » Kémia
511
Számitsd ki az Na₂O tömegét, amely szükséges megfelelő mennyiségű H₂O reakciójával, hogy 16g NaOH-t kapjunk.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1

`Na_2O` + `H_2O` = 2 NaOH

`M_(Na_2O)` = 62 `g/(mol)`

`M_(NaOH)` = 40 `g/(mol)`

`n_(NaOH)` = `m_(NaOH)/M_(NaOH)` = `16/40` = 0.4 mol

Ez 0.2 mol `Na_2O`-ból keletkezik.

`m_(Na_2O)` = `n_(Na_2O)*M_(Na_2O)` = ` 0.2*62` = 12.4 g

12.4 g `Na_2O`-ra van szükség.
0