Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS KEMIA

Főoldal » Középiskola » Kémia
664
Hány dm3 standard állapotú H2 fejlődik 460g Na vízzel való reakciókor?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
2 Na + 2 `H_2O` = 2 NaOH + `H_2`

`M_(Na)` = 23 `g/(mol)`

`n_(Na)` = `m_(Na)/M_(Na)` = `(460 g)/(23 g/(mol))` = 20 mol

Az egyenlet szerint 20 mol Na-ból 10 mol `H_2`-gáz fejlődik.

1 mol `H_2` 24.5 `dm^3`

10 mol `H_2` 245 `dm^3`

245 `dm^3` standardállapotú `H_2`-gáz fejlődik.
0