Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika: 40-es kérdést szeretném tudni.

Főoldal » Középiskola » Fizika
524
40-es kérdést szer3tném tudni!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`mg=K*cos\ α\ \ \ \ \ ⇒\ K=(m*g)/(cos\ α)`
`m*a=K*sin\ α\ \ \ \ \ ⇒\ a=(K*sin\ α)/m=(m*g*tg\ α)/m=g*tg\ α=10 m/s^*(1/2)/(sqrt(3)/2)=5.7735 m/s^2`
0