Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kombinatorika, valószínűség

Főoldal » Középiskola » Matematika
439
Az alábbi feladatok megoldását kérném szépen.
Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1)
A hét tanulót a következőképpen oszthatják szét egymás között
1 1 1 4 ⇒ 4 eset
1 1 2 3 ⇒ 12 eset
1 2 2 2 ⇒ 4 eset
Összesen 20 eset
2)
`P(3) = 0,6^3`
`P(2) = 0,6^2*0,4*3` mivel 3 lehetséges rontás van
`P(1) = 0,6*0,4^2*3` hasonló indokkal. mint az előzőnél
`P(0) = 0,4^3`
És még egy kiegészítés P(3)+P(2)+P(1)+P(0) = 0
0