Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Legnagyobb közös osztó, legkisebb közös többszörö

Főoldal » Középiskola » Matematika
624
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.

a, `1425/1725` = `57/69` = `19/23`

b, `3168/52272` = `198/3267` = `2/99`

c, `39375/18375` = `315/147`


2.

24=2*2*2*3

51=3*17

2*2*2*3*17 = 408 m múlva lesz együttállás.

3.

Hattól délig van 6*60=360 perc

30=2*3*5

25=5*5

2*3*5*5= 150 percenként lesz egyszerre indulás. 150 és 300 perc múlva, azaz kétszer lesz, hogy egyszerre indulnak a buszok, mégpedig 8:30-kor és 11:00-kor.

4.

Igaz

5.

A két szám mindegyike osztható 35-tel, az összegük is. Az összegük osztva 35-tel, az annyi mint 175:35=5
Két eset lehet:

I. az egyik szám a 35 kétszerese, a másik a háromszorosa. 70 és 105

70=2*5*7
105=3*5*7

II. Ha a másik esetet vizsgáljuk, hogy az egyik szám az egyszerese, a másik a négyszerese, akkor a két szám 35 és 140.

35=5*7
140= 2*2*5*7

Két ilyen számpár van, 35-140 és 70-105.
1