Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Fizika 10 SOS

Főoldal » Középiskola » Fizika
429
Valaki egy 8848 m magas lejtőn végigcsúszik. A tömege 60kg. Mekkora sebességgel érkezik az illető a lejtő aljára.
A hiányzó adatok (súrlódás, a lejtő dőlésszöge) direkt hiányoznak, ezeket nem kell figyelembe venni.
A válaszokat előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Ha nincs súrlódás:
Kezdeti helyzeti energia egyenlő a végső mozgási energiával.
`m·g·h=1/2·m·v^2`
Lehet egyszerűsíteni `m`-mel, szóval még a tömeget se kellett volna megadni!!
`cancel(v=sqrt(g·h))`
Hoppsz! Nem tudok átrendezni, de remélem, rájöttél. Helyesen:
`v=sqrt(2·g·h)`
Módosítva: 6 éve
1