Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SŰRGŐS

Főoldal » Középiskola » Matematika
455
28 as
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Mint a lottóhúzás: 90 elemű halmaznak 5 elemű részhalmazai.

A mi esetünkben `((6),(2))` = `(6!)/(2!*4!)` = `(6*5)/2` = 15

4 elemű részhalmaz esetén ugyanannyi, `((6),(4))` = `(6!)/(4!*2!)` = 15
1