Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítenétek?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
705
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
6a) Ha csak a négyzetekből számoljuk ki az oldalakat, akkor 4*(négyzetek száma) szakaszt tudunk megszámolni, ha a négyzetek száma x, akkor 4x. Ha 5 dupla és 10 szimpla van, akkor 5*2+10=20 oldal számolható meg, ha nem vesszük figyelembe, hogy egy oldal hány négyzethez tartozik. Tehát ha 4x=50, akkor x=5, tehát 5 négyzetből áll az alakzat (ami például úgy néz ki, mint egy T betű).

b) Mivel 3*2+10=16, 4x=16, tehát x=4, így 4 négyzetet kell a megfelelő módon lerajzolni, ezek az alakzatok mind megtalálhatóak a Tetris nevű játékban.
0