Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
1148
Bankba tett 360000Ft unk egy év alatt 388880 Ft ra növekedett.
a, Mennyi az éves kamat?
b, Hány forintunk lesz 5 év múlva, ha nem nyúlunk a betéthez?
c,Hány év alatt duplázódna meg a pénzünk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a, 360000 Ft -ból lett 388880 Ft, akkor az hányszorosa lett?

x= `388880/360000` = 1,08, a kamat 8%.



b,

Kamatos kamat kiszámítása:

y= `360000*1.08^5` = 529503 Ft


c,

Az évek száma lesz a kitevőben:

`360000*1.08^n` = 720000

`1.08^n` = 2

`n*log(1.08)` = log 2

n= `(log 2)/(log1.08)` = 9

9 év múlva duplázódik meg a pénzünk.
0