Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Vízszintes hajítás

Főoldal » Középiskola » Fizika
560
Segitsen valaki kerem
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Mivel az esést nem módosítja a vízszintes sebesség, ezért az esés ideje csak a magasságtól függ - szabadon esik a csúszdázó.
Így a vizet érés ideje
`h\ =\ g/2*t^2\ \ \ \ \ ⇒\ \ \ \ \ t\ =sqrt((2*h)/g)\ =sqrt((2*1,5\ m)/(10\ m/s^2))∼ 0,55\ s`
Ezen idő alatt vízszintesen az előrehaladása
`s\ =\ v*t\ = 6 m/s*0,55\ s=\ 3,3 m`
Az elmozdulása a levegőben
`r\ =\ sqrt(1,5^2+3,3^2)\ ∼\ 3.625\ m`
És a medence hossza, mivel 1 m biztonsági ráhagyás van - 4,3 méternek kell lennie
Módosítva: 6 éve
1