Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

NAGYON SÜRGŐS!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
408
Az ABC háromszögben m( A ) szögnek = 90 ⁰ , a befogók aránya 3/4, a háromszög magassága 36 cm. Számitsátok ki a háromszög kerületét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

Az ábrán van 3 háromszög, mind hasonló. A megfelelő oldalak aránya egyenlő.

`36/(4x)` = `(3x)/(5x)` = `3/5`

x= 15 cm

K= 3x+4x+5x = 12x = 180 cm
0