Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
375
Valaki tudna segíteni?

Egy helikopter 5 m/s állandó sebességgel emelkedik. Amikor eléri a 150 m-es magasságot, a helikopterhez viszonyítva 10 m/s sebességgel lefelé hajítunk egy csomagot.
a, Mennyi idő alatt ér a csomag a talajra?
b, Mekkora sebességgel ér földet a csomag?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Megtett út (s) = 150 méter
kezdősebesség (v0) = 10 - 5 = 5 m/s
g = 10 m/s² (gravitációs gyorsulás)
Ekkor:
s = v0 * t + (g/2)*t²
150 = 5*t + 5*t²
-5t² - 5t + 150 = 0
-t² - t + 30 = 0
t1 = 5 másodperc alatt ér le
t2 = -6 (negatív, nem lehet)
0