Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Avogadro törvénye

Főoldal » Középiskola » Kémia
350
24.B- ben valaki tud segìteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
A metános tartály 22.4 kg, az üres tartály 20 kg, akkor a metán tömege (22.4-20=) 2.4 kg

`M_(CH_4)` = 16 `g/(mol)`

`M_(H_2)` = 2 `g/(mol)`

`M_(He)` = 4 `g/(mol)`

`n_(CH_4)` = `m_(CH_4)/M_(CH_4)` = `2.4/16` = 0.15 kmol = `n_(H_2)` = `n_(He)`

Azonos körülmények között a másik két gáznak is ugyanannyi a mólok száma.

`m_(H_2)` = `n_(H_2)*M_(H_2)` = `0.15*2` = 0.3 kg

`m_(He)` = `n_(He)*M_(He)` = `0.15*4` = 0.6 kg
0