Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
6947
Egy egyenes körhenger tengelymetszete olyan téglalap, amelynek oldalai 12 cm és 30 cm hosszúak. Mekkora lehet a körhenger térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A henger térfogata: alap terület*magasság
Két esetet különböztetünk meg:
I. a magasság 30 cm, akkor az alapterület `(12/2)^2*pi=36*pi` Igy a térfogat `30*36*pi=3392.92 cm³`
II. a magasság 12 cm, így az alapterület `(30/2)^2*pi`, tehát a térfogat `12*225*pi=8482.3 cm³`
Módosítva: 6 éve
1