Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
409
No 99
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.

`x/8` - `y/12` = `(3x)/24` - `(2y)/24` = `(3x-2y)/24`

2.

`(4a)/7` + `a/4` = `(16a)/28` + `(7a)/28` = `(23a)/28`

3.

`m/n` - `n/m` = `(m^2-n^2)/(nm)`

4.

`x^2/(2y)` + `y/(8x)` = `(8x^3+2y^2)/(16xy)` = `(4x^3+y^2)/(8xy)`

5.

`7/(cd)` + `k/(cp)` = `(7p)/(cdp)` + `(kd)/(cdp)` = `(7p+kd)/(cdp)`

6.

`(6a)/(35c^5)` - `(9b)/(14c^2)` = `(12a)/(70c^5)` - `(45bc^3)/(70c^5)` = `(12a-45bc^3)/(70c^5)`
2