Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hatványozás

Főoldal » Középiskola » Matematika
612
Az 1116-ból az összes kellene.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
a) (a²)³ * (a⁴)⁵ = a²¹ * a²⁰ = a⁴¹
b) [(x²)²]³ * [(x³)²]⁴ = (x⁴)³ * (x⁶)⁴ = x¹² * x²⁴ = x³⁶
c) (x³)⁵ * x⁸/(x⁴)³ = x¹⁵ * x⁸/x¹² = x²³/x¹² = x¹¹
1

d) (b²)⁶ * b⁵/(b³)⁴ * (b²)² = b¹² * b⁵ / b¹² * b⁴ = b¹⁷/b¹⁶ = b
e) (x⁴)⁴ * (x⁵)⁵ / (x³)³ * (x³)² = x¹⁶ * x²⁵ / x⁹ * x⁹ = x⁴¹/x¹⁵ = x²⁶
f) (a³b)⁴ * (ab²)³ / (a⁴b²)² * (ab)³ = a¹²b⁴a³b⁶ / a⁸b⁴a³b³
1

g) (a²/b)⁴ * (b³/a⁴)³ * (a⁵/b)² = a⁸/b⁴ * b⁹/a¹² * a¹²/b² = b⁵/a⁴ * a¹⁰/b² = b³a⁶ = a⁶b³
h) (c⁴d³)⁵ * (c⁷)² * d³ / (c³)² * (d⁶c⁵)⁴ = c²⁰d¹⁵c¹⁴d³ / c⁶d²⁴c²⁰ = c⁸d³ / d⁹ = c⁸ / d⁶
1