Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika Hf! SOS!!!

Főoldal » Középiskola » Fizika
454
Mekkora az sebességnek annak a vonatnak amely 1 óra alatt megtesz 60 km félórát áll majd 2 órán keresztül halad 80 km/h?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1 óra alatt ment 60 km-t
fél óráig ment 0 km-t
2 órán át ment 80 `(km)/h` sebességgel, akkor 2 óra alatt ment `2*80`=160 km-t

A teljes út: 60+0+160=220 km

A teljes idő: 1+0.5+2 = 3.5 óra

A vonat átlagsebessége:

`v_(atl)` = `s/t` = `(220 km)/(3.5 h)` = 62,86 `(km)/h`
1