Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Anyagmennyiség

Főoldal » Középiskola » Kémia
1257
2,0x10^24 db oxidiont mekkora tömegű alumínium-oxid tartalmaz?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`Al_2O_3`

`M_(Al_2O_3)` = 102 `g/(mol)`

1 mol (102 g) alumínium-oxid tartalmaz `3*6*10^(23)` darab oxidiont.

Hány gramm Alumínium-oxid tartalmaz `2.0*10^(24)` = `20*10^(23)` darab oxidiont?

x= `(20*10^(23))/(3*6*10^(23))*102` = 113.3 g
0