Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nem értem a fizikát valaki?

Főoldal » Középiskola » Fizika
803
Ez igazából egy dolgokat csak a tanár mondta hogy fotózzuk lé és próbáljuk meg magunkról és ezért kene a segítség valaki?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
7. Szerintem a bal oldaliban nagyobb a nyomóerő és a nyomás is mert P*A=F Ha nagyobb az erő akkor vagy a felület a nagyobb vagy a nyomás.
8. a) 1,5N akkora mivel p=F/A. És itt ha a felület nagyobb akkor kisebb a nyomás.
b)20 J
9. a) sűrűség
b)a folyadékoszlop magassága
10. a)nőtt a nyomás
b)csökkent
11. a) nő
b) csökken
13. F=m*g
F=38 000N
g=9,81m/s2
m=?
F=m*g-> F/g=m m= 3873,6kg
m=3873,6 kg.
Nem biztos ,hogy hibátlan, de a legjobb tudásom szerint készítettem el.
0