Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segitsen kerem

Főoldal » Középiskola » Fizika
364
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Mindegyik ugyanazt a sémát használja
A munkatétel alapján a végzett munka egyenlő a mozgási energia megváltozásával
`W=ΔE_m`
1) `ΔE_m=1/2*m*v_0^2-1/2*m*v_1^2`
ütközés után a sebessége a kocsinak nulla, így az energiája is...
`W\ =\ 1/2*m*v_0^2\ -0\ =\ 1/2*0,1\ kg*(2\ m/s)^2\ =\ 0,2\ J`
2) `W\ =\ 1/2*m*v_0^2\ -\ 1/2*m*v_1^2\ =\ 1/2*0,1\ kg*(2\ m/s)^2\ -\ 1/2*0,1\ kg*(1\ m/s)^2=\ 0,2\ J\ -0,05\ J\ =\ 0,15\ J`
A harmadikat már rád bízom...
Módosítva: 6 éve
0