Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Angol fordítás

313
Légyszi lefordítanátok?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Idegen nyelv

Válaszok

1
Külföldi (áttelepült) mesék

Ian Walker-Smith Chílében

Ian Walker-Smith Crewe-ből, Angliából jött, de most Chílében él és dolgozik. Összeházasodott egy chílei nővel, Andreával és egy európai csillagászati ügynökségnek dolgozik Paranal városában.

Ian azt mondja: 8 nap váltásban dolgozom Paranalban, aztán kapok 6 nap pihenést otthon - az esetemben Antofagasta bányavárosában, ami egy szívszaggató 2 órás vezetés a parton. Ez egy igazi útdíj(?), ilyen messze lenni Andreától. Nagyon hiányzik, amikor távol vagyok.

Hol dolgozik
A Paranal csillagvizsgálóban dolgozom, ahol minden éjjel a világegyetemünk határait figyeljük a világ négy legnagyobb távcsőjével. Részese vagyok a 12-erős I.T csapatnak ami felügyel mindent a földi műholdas állomástól a számítógépes támogatásig. Az én szerepem, az hogy megbizonyosodjak arról, hogy a számítógépek 24/7 órában futnak. Paranal a semmi közepén van - egy hegyen a sivatagban - az ég valóban lenyűgöző. Mivel 2600 m magasan vagyunk a tengerszint felett, könnyen kifulladok, amikor tornázok és minden alkalommal amikor megérkezek a heti váltásra, nem tudok egyenesen vagy gyorsan gondolni az első napra vagy a többire.
1