Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika szöveges feladatban valaki segítene?

Főoldal » Középiskola » Matematika
2343
Ez a feladat:
Egy dobozban 200 golyó van, piros és kék vegyesen. Ha hozzáteszünk 27 kéket és 53 pirosat, akkor ugyanannyi piros golyó lesz, mint kék. Eredetileg hány piros és hány kék golyó volt a dobozban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A pirosakat hívjük egyszerűen csak "p"-nek, a kék golyókat pedig mondjuk "k"-nak.
Mivel összesen 200 darab van ezért a p+k = 200.
27 kék illetve 53 piros hozzáadásával ezt tudjuk felírni: 27+k=53+p.
Az előző egyenletből pedig k=200-p
Beírjuk a második egyenletünkbe, és lesz: 200-p+27=p+53
Innen pedig szerintem már meg tudod oldani.

0