Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
470
hogy kell kisamitani 200 nak a 20 %at
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
200*0,2
Azaz
200*(20/100)
=40
1

Nem tudom, hogy kérik nálatok, nálunk mindig képlettel kellett csinálni a százalékszámítást.
Az előző válasz helyes, viszont ha képlettel kéri a tanárotok akkor leírom úgy is:
Tehát, az "a" betű az az alap szám, ami jelen esetben a 200.
A "é" az lesz a százalékérték ami jelen esetben a keresett százalék, vagyis a 200-nak a 20 százaléka.
Illetve van a "p" vagyis százalékláb.
Igy szól a képlet: é = a/100 * p
Tehát é = 200/100 * 20
é = 2 * 20
é = 40
Módosítva: 6 éve
0

Ilyenkor én a "keresztbe szorzásos" módszert használom:

X(Ez a keresendő szám) -> 20%
200 -> 100%

(200 * 20)/100 = X
0