Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Irodalom,Hét krajcár, szereplők

2018
Sziasztok! Móricz Zsigmond novellájából, a Hét krajcárból, kellene jellemezni a szereplőket(az Édesanyát, és a kisfiát)! Légyszi ne legyen annyira internetes, és egy kicsit kifejtve! Köszönöm előre is!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Hét, krajcár, Móricz, sos, koszi, pacsi
0
Általános iskola / Irodalom

Válaszok

1
Édesanya: Van humorérzéke, hiszen szegénységükből viccet csinál, takargatni próbálja a gyermeke előtt, hogy nincs pénz szappanra sem. Segítőkész, önzetlen mert amikor ment a koldus, annak is segíteni akart csak nem tudott. Végigjátsza a játékot, csupa derűvel leplezve a kettős megerőltetést. Egyrészt a fizikait, hiszen akkor már nagyon beteg volt, másrészt a lelkit, mert a fia előtt rejtegetnie kellett szenvedését. Rendkívüli lelkiereje teszi hőssé.

Kisfiú: Vidám. A krajcárok keresése számára csak móka és kacagás. Felnéz anyjára, jókedvű a pénz keresése közben. Eleinte cukorkára akarta költeni az almáriumban lévő krajcárt, aztán lelkiismeretessége miatt mégsem csente el a pénzt.
1