Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Molekulaképlet 2

Főoldal » Középiskola » Kémia
369
54/B nem megy, valaki segít? Köszi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1

M= 32*2.875 =92 `g/(mol)`

dimer azt jelenti, hogy két karbonsav kapcsolódik össze. A moláris tömegből levonjuk a két karboxilcsoport tömegét (-2*(12+16+16+1)=90) csak két hidrogén marad, a keresett sav a hangyasav (HCOOH).
1