Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Összegképlet 2

Főoldal » Középiskola » Kémia
362
49/A-ban valaki segít? Köszi ☺
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`M(NO_3)_2` → MO

`M_(M(NO_3)_2)` = x+124 `g/(mol)`

`M_(MO)` = x+16 `g/(mol)`

100 g nitrátból (100-41.3=)58.7 g oxid marad

x+124 g nitrátból x+16 g oxid keletkezik

`(x+124)/100` = `(x+16)/58.7`

x= 137.3; A keresett fém a bárium.
0