Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Angol fordítás

363
Letudnátok ezt fordítani légyszi?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Idegen nyelv

Válaszok

1
Miért költözött
Eldöntöttem, hogy Chíle-be költözök 4 évvel ezelőtt, amikor 25 éves voltam és menhetnékem volt (plusz el akartam tűnni az ex-barátnőm útjából). A Littlewoods Home Shopping Group-nak dolgoztam és egy nap a kollégám rámutatott erre a chílei állásra. Mindketten azt gondoltuk, hogy ez egy jó ötlet lenne, de én voltam az aki megcsinálta az önéletrajzot.

Az élet Chíleben
A Santiago reptéren való landolás volt az első élményem arról, hogy a nyelv egy akadály tud lenni. Nem tudtam spanyolul egy maréknyi szónál többet és el tudjátok hinni, hogy a poggyászom elveszett! Szóval az első néhány pár órám Chíleben azzal telt, hogy megpróbáltuk megtalálni a hiányzó értékeimet. Ma már tudok rendelni az éttermekben és veszekedni a szerelővel az autómról, de nem igazán tudom megértetni magam ennél mélyebb szinten. Nem tudok úgy gondolkozni, ahogyan egy anyanyelven beszélő tud. Andrea egész jól beszél angolul és ahogy mi beszélünk, azt úgy hívjuk "spangol" - legalább megértjük egymást.
Antofagasta, a város ahol letelepedtük, egyszer úgy volt leírva egy chílei reklámkampányban, hogy "Észak gyöngyszeme". Mondjuk azt, hogy ez a hely nem egy igazi turista célpont (ami viszont elmondható az otthonomra, Crewe-re). Antofagasta és a környező bányái több pénzt hoznak Chílének, mint bármelyik másik város. Az itt töltött időm alatt, valamennyi pénz vissza lett téve a városba. A községi strand sokat lett fejlesztve. Most van egy kellemes sétányunk végig a tengerparton.

Mit hiányol
Még négy év után sem érzem, hogy ide tartozom. Karácsonykor visszamentem Nagy-Britanniába egy egy hónapos nyaralásra - a Heathrowi landolásnál azonnal otthon éreztem magam. Amit a leginkább hiányolok az a természet. A saját kultúrám még mindig illik rám, mint a téli kesztyű, amit magam mögött hagytam, amikor eljöttem dolgozni a sivatagi napra. Sajnos/szégyenletes hogy ezt nem mondhatom el a a régi téli nadrágaimról...
0