Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Molekulaképlet

Főoldal » Középiskola » Kémia
370
Valaki segítene az 53/C-ben? Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
A levegő moláris tömege kb 29 `g/(mol)`

A levegőre vonatkoztatott sűrűsége azt jelenti, hogy annyiszorosa a moláris tömege a levegőnek.

`M_(N_xO_y)` = `29*3.17` = 92 `g/(mol)` = 14x + 16y

`(14*x)/(16*y)` = `7/16`

`x/y` = `1/2`

Ezt visszahelyettesítve a moláris tömegbe:

23y = 92; y=4

A keresett képlet: `N_2O_4`
0