Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia számítás

Főoldal » Középiskola » Kémia
438
Valaki tudna segíteni a 14/A-ban? Előre is köszi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
14 a,

1 mol oxigénatomban, ami `6*10^(23)` darab, és a tömege 16 g, ez tartalmaz `8*6*10^(23)` = `48*10^(23)` darab proton

hány g oxigénatomban van `2*10^(23)` darab proton?

x= `(2*10^(23))/(48*10^(23))*16` = 0,67 g oxigénatom
0