Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Összegképlet

Főoldal » Középiskola » Kémia
553
A 48/A feladatot nem tudom sajnos megoldani. Valaki eltudná magyarázni? Előre is köszi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Ötvegyértékű elem,akkor a vegyület összegképlete `X_2O_5`

A vegyület moláris tömege `M_(X_2O_5)` = 2x+5*16 = 2x+80 `g/(mol)`

2x+80 g vegyületben van 80 g oxigén

100 g vegyületben van 56.33 g oxigén

`100/(2x+80)` = `56.33/80`

x= 31, ennyi az elem atomtömege.

A keresett elem a foszfor (az oxid képlete: `P_2O_5`)
0