Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Fizika 10

Főoldal » Középiskola » Fizika
447
A csatolt képen lévő három feladat megoldásában szeretnék segítséget kérni! A megoldásokat előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
444)
Mielőtt a test rácsúszna a második részre, előtte `μ_1*m*g` erőt kell kifejteni
A második részen (amikor már nincs már az első felületen) a kifejtett erő `μ_2*m*g`
És amikor valamekkora része az első részen a másik része pedig a második részen van, akkor a kifejtendő erő valahol a kettő között van - fokozatos átmenetet tervezünk.
A végzett munka a F(x) görbe alatti terület, vagyis
`W\ =\ μ_1*m*g*l+((μ_2-μ_1)*m*g*l)/2\ = 10\ J+15\ J=25\ J`


1