Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogy kell megcsinálni?

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
440
nem tudom elkezdeni, valaki megcsinálná nekem?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`Q_(\l\e)+Q_(fel)=0`
`c*m_k*(T_k-T_80)` - a kávé hőleadása
`C*(T_k-T_20)` - a csésze hőfelvétele
`c*m_t*(T_k-T_10)` - a tej hőfelvétele

`c*m_k*(T_k-T_80)+C*(T_k-T_20)+c*m_t*(T_k-T_10)=0`

Átrendezés után
`T_k=(c*(m_k*T_80+m_t*T_10)+C*T_20)/(c*(m_k+m_t)+C)`
`m\ =\ ρ*V`
pl. `30\ ml\ esetén\ \ \ \ \ m\ =\ 1000 (kg)/m^3*30*10^-6\ m^3\ =\ 30*10^-3\ kg`

A közös hőmérséklet, már számokkal
`T_k\ =\ (4200\ J/(kg*K)*(60*353\ K+30*283\ K)*10^-3\ kg+50\ J/K*293\ K)/(4200\ J/(kg*K)*(60+30)*10^-3\ kg\ +\ 50\ J/K)`

Ha a következő kifejezést bemásolod a Google keresőjébe
=(4.186*(60*353+30*283)+50*293)/(4.186*90+50)-273

Megkapod az eredményt
`T_k\ =\ 52.3705300651 °C\ ∼\ 52,4\ °C`
0