Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Felvételi feladat (matematika 8.osztály)

Főoldal » Általános iskola » Matematika
682
Sziasztok segítségeteket szeretném kérni a lent csatolt feladatban. Előre is köszönöm mindenkinek :-)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
N=P+F
N/5=p ==> N=5P
(N+13+34)/4=P+13 ==>N=4P+5

az utolsó 2-ből: 5P=4P+5
P=5
a másodikból: N=5P=5*5=25
az elsőből: 25=5+F ==> F=20

azért nézd át nem e rontottam el valahol
0

Remelem ez így érthető, a felírt egyenlethez hasonlóan a feher golyokra is felirhato egy egyenlet, ha ellenőriznéd :)
1