Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
417
Lécci segítsetek!
Nem értem.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
4.

38,6:

Tört alak: `386/10` = `193/5`

Százalék alak: 38.6*100= 3860%

0.25:

Tört alak: `25/100` = `1/4`

Százalék alak: `0.25*100` = 25%

0.142:

T: `142/1000` = `71/500`

Sz: `0.142*100` = 14.2%

0.125:

T: `125/1000` = `1/8`

Sz: `0.125*100` = 12.5%

500.3:

T: `5003/10`

Sz: `500.3*100` = 50030%

125.125:

T: `125125/100000` = `1001/8`

Sz: `125.125*100` = 12512.5%

6004.75:

T: `600475/100` = `24019/4`

Sz: `6004.75*100` = 600475%

5.

`3/125` = 0.024

`5/64` = 0.078125

`12/75` = `4/25` = 0.16

`33/15` = `11/5` = 2.2

`35/28` = `5/4` = 1.25
0