Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
497
Milyen magasságba emelhető 2 t tömegű teher 0,5 l víz 100 celzius-ról 0 celziusra való lehűlésekor felszabaduló energia révén?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
`DeltaE`= `c*m*DeltaT` = `4.18 (kJ)/(kg*C)*0.5 kg*100 °C` = 209 kJ

`DeltaE` = `m*g*h`

209 000 J = `2000 kg*10 m/s^2*h`

h= `E/(m*g)` = `209000/(2000*10)` = 10.45 m
2