Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
457
No 73,
No 62 (5,6)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
73. (A nevező nem lehet 0 feltételekkel)

`x/(y-1)` + `2/(1-y)` = `x/(y-1)` - `2/(y-1)` = `(x-2)/(y-1)`

`(3c)/(c-d)` + `(3d)/(d-c)` = `(3c)/(c-d)` - `(3d)/(c-d)` = `(3c-3d)/(c-d)` = `(3*(c-d))/(c-d)` = 3

`(3m+2n)/(2m-3n)` -`(m-8n)/(3n-2m)` = `(3m+2n)/(2m-3n)` + `(8n-m)/(2m-3n)` = `(10n-2m)/(2m-3n)`

= `b^2/(2b-14)-7^2/(2b-14)` = `((b+7)(b-7))/(2*(b-7))` = `(b+7)/2`

62/5

= `x^2`+2x+1-`x^2`+9 = 2x+10

62/6

= `y^2`-y-12 - `y^2`+12y-36 = 11y-48
1