Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos segitseg

Főoldal » Középiskola » Matematika
383
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a, A test térfogata feleannyi lesz.

b, mint a, (feleannyi)

c, Eddig volt V=`x*y*z`, utána lett `V_2`= `(x/2)*(y/2)*(z/2)` = `(x*y*z)/8` = `V/8`, azaz a nyolcada lesz az eredeti térfogatnak.

d, `V_3` = `(x/2)*(y/3)*(z/4)` = `(x*y*z)/24` = `V/24` ; 24-ede lett.

e, `V_4` = `(2x)*y*(y/2)` = V (Nem változott a térfogata)
0