Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudtok segíteni a következő egyenletben?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
750
5*(6x-4)+2=11-(x-4)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
30x-20+2=11-x+4
30x-18=15-x (+x+18)
31x=33
x=33/31
1

30x-20+2=11-x+4
30x-18=-x+15
31x-18=15
31x=33
x=33/31

Nem vagyok egy nagy matekos, de ezt remélem, jól számoltam ki.
1