Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Diagramról test sebességének a számítása.

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
484
Sziasztok!
Tudnátok segíteni az alábbi feladat részletes megoldásában?
Előre is köszönöm! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Az egyenletesen változó mozgást egy másodfokú függvény írja le ( `a*x^2` + `b*x` + c = y )
Válassz ki 3 pontot, ami könnyen leolvasható, behelyettesítve x és y helyére (mondjuk t1=4 - s1=0 m; t2=2.2 s - s2=40 m; t3=3.3 s - s3=20 m) , megkapjuk a a-t, b-t és c-t. A két értéket x helyére visszahelyettesítve kapunk két y értéket, ezt egymásból kivonva megkapjuk az elmozdulást. De ezt kb még meg is lehet a grafikonból tippelni, (főleg hogy kis hiba belefér), x= 1 s-nél y= 45 m; x=3.7 s-nél y=8 m; tehát az elmozdulás 45-8= 37 m.
0