Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika decibelek

Főoldal » Általános iskola » Fizika
464

Ha 1B (10 decibel) 10-szeres teljesítményarányt jelent és a 9 decibel 8-szorost, akkor 1 decibel mekkora arány?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
teljesítmény, studio, decibel, bel, pályázat
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
A decibel definíciója teljesítményekre: `10 log( P_1/P_2)`. Vagyis a `10 log(P_1/P_2)=1` egyenletet kell megoldanunk a `P_1/P_2` teljesítményarányra:

`10 log(P_1/P_2)=1`

`log(P_1/P_2)=0.1`

`P_1/P_2=10^0.1~~1.26`
0