Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi - 7. osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
460
Valaki le tudná írni itt a megoldásokat? Ellenőrizni szeretném magam. Előre is köszönöm :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a=250=`2*5*5*5`

b=125= `5*5*5`

c=144= `2*2*2*2*3*3`

d=2100= `2*2*3*5*5*7`

e=5600= `2*2*2*2*2*5*5*7`

a,

(a;b)= `5*5*5`=125

(b;c)= 1

(b;d)= `5*5`=25

(a;b;c)= 1

(d;e) = `2*2*5*5*7`= 700

(a;d;e) = `2*5*5` = 50


b,

[a;b]= `2*5*5*5` = 250

[b;c]= `2*2*2*2*3*3*5*5*5` = 18000

[b;d]= `2*2*3*5*5*5*7` = 10500

[a;b;c] = `2*2*2*2*3*3*5*5*5` = 18000

[d;e] = `2*2*2*2*2*3*5*5*7` = 16800

[a;d;e] = `2*2*2*2*2*3*5*5*5*7` = 84000
1