Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémiai egyenletek

Főoldal » Általános iskola » Kémia
398
Ebben a feladatban kellene nekem egy kis segitség ha valaki tud sűrgősen segítsen❤
0.25 mol szén 'dioxid hány gramm szén elégetesével állíthatunk elő??
Egyenlet:
Anygmennyiség:
Számítás
Tömeg:
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Egyenlet: C + `O_2` = `CO_2`

Anyagmennyiség: 0.25 mol

Számítás: Ha 1 mol szén égetésével 1 mol `CO_2` keletkezik, akkor 0.25 mol szén-dioxid 0.25 mol szén égetésével állítható elő.

`M_C` = 12 `g/(mol)`

`m_C` = `M_C*n_C` = `12 g/(mol)*0.25 mol` = 3 g

Tömeg: 3 g szén szükséges az előállításhoz.
0