Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Műveletek törtkitevőjü hatványokkal

Főoldal » Középiskola » Matematika
411
Az utolsó 3-at valaki segít megcsinálni a fenti kész feladathoz hasonlóan?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`(2x-y^(1/2))*xy^2` = `2x^2y^2`-`xy^(5/2)`

`3x^(1/2)*(x^(1/2)-2y^(1/2))` = 3x-`6x^(1/2)y^(1/2)`

`5x^(1/2)y^(2/3)5x^(1/3)y^(1/3)` = `25*x^(5/6)*y`
0