Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika, hőtan

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
1275
Maximálisan mennyivel növekedhet meg annak a -15 °C hőmérsékletű jégtáblának a térfogata, melynek mérete 6 m * 4 m * 0,2 m? (Béta= 5,1*10^-5 1/°c)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, hőtan
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`beta` = `1/V`*`(DeltaV)/(DeltaT)`

V=`6*4*0.2` = 4,8 `m^3`

`beta` = `5.1*10^(-5)` `1/(°C)`

`DeltaT`= 15 °C

`DeltaV`= `DeltaT*beta*V` = `15*5.1*10^(-5)*4.8` = `3.672*10^(-3)` `m^3` = 3.672 `dm^3`
0