Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Angol feladat

318
Nagyon megköszönném ha megnézné valaki hogy jól jelöltem-e be a válaszokat.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Idegen nyelv

Válaszok

1
Szia!

Az elsőre azt írnám, hogy varies, azaz változik a nap folyamán. A modifies szerintem csak azt jelentheti, hogy valaki szándékosan változtat valamit.

A második jó, a harmadik viszont a more, mivel van egy olyan kifejezés, hogy what's more. Az else-nek is van jelentése, de nem a what's-zal, hanem a what-tal. A másik két lehetőség egyike sem illik a szerkezetbe.

A négyes helyes, mert a carry out egy önálló kifejezés. A négy lehetőség mindegyikével értelmes az out, de mást jelent (made out = valamiből készült, gone out = elment otthonról valamilyen okból, leginkább valami szabadidős program miatt, set out = elindulni valamilyen útra, utazásra).

Az ötös jó, mivel az éjszakai műszak a night shift. A négy válasz közül mindegyik hasonló jelentéskörben mozog, az első kettő egyértelmű, a duty feladatot vagy szolgálatot jelent, mint például a fallen in the line of duty, azaz szolgálattétel közben elesett (rendőr).

A hatos jó, szintén összetéveszthető lenne a többi választási lehetőséggel, de a határozottan meg van győződve a firmly-vel jó csak. A hetes is helyes, mivel valaminek az árát fizetjük. A lehetőségek itt is elbizonytalanítóak lehetnek, mivel magyarul a price, a fee és a cost is árat jelent, de nem ugyanabban az értelemben.

A nyolcas nem jó, mert a penetrate behatolást jelent, például egy lövedék a célpontba, vagy szexuális értelemben. A mondat lényege, hogy repülés közben több időzónán is áthaladunk, tehát crossing a helyes megoldás, a többi lehetőséget talán egyértelmű kizárni (a travelling jó lenne, ha travelling through lenne megadva).

Ha valami nem világos, nyugodtan írj kommentet!
2