Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia! KÉRLEK SEGITSETEK NAGYON FONTOS!!!!!!

Főoldal » Középiskola » Kémia
1275
Nagyon fontos kérlek segítsetek.... :D
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

4
Szia!

1., a: A molekula azon atomja, melyhez a legtöbb atom, vagy atomcsoport csatlakozik.
b: olyan másodrendű kölcsönhatás, mely apoláris molekulák esetén, azok pillanatnyi töltésegyenlőtlensége miatt alakul ki.
c: olyan kovalens kötés, melynél a kötő elektronpárt ugyanaz az atom szolgáltatja.
1

2.,

Ne haragudj, de szerkezeti képleteket most nem tudok rajzolni. :/

PH3, alakja: tetraéderes,
kötéspolaritás: apoláris
polaritás: apoláris
atomok: P, 5; H, 1

CS2, alakja: lineáris,
kötéspolaritás: apoláris
polaritás: apoláris
atomok: C:4; S:2

CCl4, alakja: tetraéderes,
kötéspolaritás: poláris
polaritás: apoláris
atomok: C:4; Cl:1
1

3., Ezt most nem tudom lerajzolni.

4., a., hidrogén-kötés
b., fémes kötés,
c., kovalens kötés

5.,
NH3 kötő: 4, nem kötő: 1
H2O kötő: 2, nemkötő: 2
1

6.,

100 g ebből az anyagból 2,44 mol H-t tartalmaz, ez 2,44 mol, 39,02 g ként, ez 39,2/32=1,22 mol és 58,54g oxigént, ez 58,54/16=3,66 mol. Ha leosztunk a legkisebbel, megkapjuk az arányokat: H:S:O=2:1:3, tehát H2SO3.
1